top of page
meditatie.jpg
Logo_slowrun_OOSTERHOUT.jpg

~ Eenvoudige meditatie ~

Zorg dat je een timertje (bv op je telefoon die je wél op vliegtuigmodus zet) met een prettig/rustig alarm zet voor bv 7 minuten. Ga gemakkelijk zitten met je rug recht. Zorg dat je in de houding zó kunt zitten dat je geen gedoe krijgt met je fysiek, met je lichaam. Dus dat dat geen aandacht gaat vragen. Je voelt je zitbotjes op de grond, op een kussen of op een stoel. Je kunt je ogen sluiten of ze anderhalve meter voor je op de grond richten. Kijk wat voor jou prettig is om bij jezelf te kunnen blijven. Dan wieg je je bekken. Een kleine beweging, je kruipt helemaal in die beweging. Alsof je een schaal heen en weer beweegt, naar voren-naar achteren. Maak contact met het diepste punt van jouw schaal. Zet jezelf dan in het midden stil, jouw midden. Je heiligbeen/stuit als een wortel in de grond, je kruin jouw hoogste punt.

 

Dan volg je je adem naar binnen toe, de stilte in.. Je hoeft alleen maar waar te nemen*.
En elke keer als je afdwaalt en je wordt je dat bewust, breng je je aandacht terug naar een van deze ankers, je adem, de diepte in jouw bekken, je stuit of je kruin. Daar waar jij verbinding mee wil maken.

Alles mag bestaan, je hoeft alleen waar te nemen.

                     ~ Wees stil voor 7 minuten ~

*Waarnemen. Als je waarneemt dan maak je een soort afstand. Je wordt getuige van je eigen beleving. Je hoeft niet overal op in te gaan.

bottom of page