top of page

Ik ben Lieke van Meel, en ik heb heel mijn leven een haat-liefde verhouding gehad met bewegen. Mijn kinder/puberteit en een groot gedeelte van mijn jongvolwassen leven stonden in het teken van ‘moeten’ bewegen. Ik had een hekel aan gym, wandelen en alles wat onder de noemer ‘sporten’ viel.

Dit komt omdat ik heel mijn leven veel te zwaar ben geweest, en altijd in strijd was met mijn lijf. Bewegen was lastig omdat mijn lichaam in de weg stond. 

Als zwaarlijvig persoon vond ik het erg lastig om aansluiting te vinden bij sportgroepen. Wanneer je moeilijk in beweging kan komen, of na een lange pauze weer actief wilt worden, is de drempel ontzettend hoog.

Bij de meeste sportscholen, beweegcentra en sportgroepen is het tempo erg snel, waardoor ik gedemotiveerd raakte. Ook zag ik mijn eigen lichaamsbouw weinig voorbij komen in deze groepen. Hierdoor durfde ik niet deel te nemen, ik nam aan dat iedereen een betere conditie zou hebben.

Ik ben uiteindelijk zelf aan de slag gegaan, veilig in mijn thuisomgeving. Ik heb ontzettend veel sporten uitgeprobeerd, meestal met als reden om veel calorieën te verbranden en af te vallen. Uiteindelijk ben ik met wandelen en krachttraining een hoop kilo’s kwijt geraakt. Maar ik miste toch nog iets.

Ik kwam bij SLOWrun Oosterhout terecht, waar ik leerde luisteren naar mijn lijf, en er oog was voor mijn tempo met hardlopen. 

Ik kreeg steeds meer plezier in het sporten, en leerde zacht te zijn voor mezelf..

Ondertussen kan ik mijzelf met recht een ervaringsdeskundige noemen in: als zwaarlijvige in beweging te komen. Ik herken de processen, patronen en valkuilen die tevoorschijn kunnen komen wanneer je na lange tijd besluit weer in beweging te komen.

Met Slow in Motion wil ik mensen helpen om weer plezier in bewegen te vinden. Het is een groep om echt laagdrempelig te beginnen, met heerlijke wandelingen en rustige yoga- en kracht oefeningen. Je zal voelen dat je lekkerder in je vel komt te zitten zonder hard te zijn voor jezelf.

Wij hebben oog voor jouw tempo, en willen vooral dat je weer plezier kan ervaren en in contact komt met je lichaam.

Ik heb zelf ondervonden wat de fysieke, maar vooral, mentale voordelen zijn van een blij lijf. En dat is een cadeautje die ik iedereen gun!

bottom of page